Homeopathie en Chinese Kruiden

Vooral bij kinderen werkt homeopathie heel goed b.v. bij Huidklachten, Buikklachten, Astmatische Longklachten en Leerproblemen.

Chinese Kruiden, die ook opsterkend werken, zijn voor volwassene doorgaans effectiever. Onovertroffen zijn zelfs de resultaten, die, bij correcte inname, kunnen worden behaald. De zuiver plantaardige kruiden, worden in de geneeskunde, al duizenden jaren gebruikt.

Voor meer informatie over dit onderwerp leest u hieronder verder;

Wanneer we het over de homeopathie hebben spreken we over sterke verdunningen van de verse op alcohol getrokken plant, soms ook een eenvoudig mineraal tot zeer hoge verdunningen van gif toe.
Biochemisch gezien zou een zodanig hoge verdunning niet kunnen werken. Dat het wel werkt en dat het bovendien een zeer ontgiftende werking heeft op ons hele systeem, kunt U misschien beter begrijpen als U eerst het hoofdstuk over LASER licht Therapie leest. Waar U leest over de elektromagnetische uitstraling van zelfs de allerkleinste materie deeltjes en dat is nu juist het principe. Niet de molecule zelf, maar zijn uitstraling bepaalt de werking. Vandaar dat het juist ook voor kinderen hierdoor zo veilig is en dat zoals gezegd, vooral volwassenen, er zo goed mee zijn te ontgiften.
Toch geldt hier net als bij acupunctuur dat de westerse volwassen mens soms energetisch te zwak is om homeopathie toe te passen. Maar dan zijn er gelukkig nog de planten en kruiden ter versterking of gewoon de leef- en voedingsadviezen op de persoon zelf gericht.

Westerse en Chinese Kruiden

In de kruidengeneeskunde hebben we het over bepaalde delen van de gedroogde plant, op het juiste moment van rijpheid geoogst. De geschriften van de oudste beschavingen getuigen dat het behandelen met kruiden, de oudste geneeswijze van de mensheid is. Maar ondanks enkele boeken over volksmiddeltjes, was er weinig over, om op wetenschappelijke wijze kruidenkunde te bedrijven.
De oplossing voor dit probleem was, de oosterse kruidenkunde, die een onafgebroken ontwikkeling kent van de oudheid tot heden toe. Het beschikt over; eigen fysiologie, diagnostiek en therapiesysteem. De traditioneel Chinese kruidengeneeskunde werkt uitsluitend met natuurlijke middelen, meestal van plantaardige oorsprong, dus; wortel, takje, blad, bloem of vrucht, soms ook mineralen. Het systeem laat ook toe, zo nodig westerse kruiden toe te passen.

Werkzaamheid

De buitengewone werkzaamheid zit hem in de kruiden combinaties. Waarin de verschillende kruiden samen de gewenste Positieve actie versterken en eventuele neveneffecten elkaar opheffen, mede omdat hierdoor maar een kleine hoeveelheid nodig is, voor de werking.

Toepassing

Wij gebruiken de moderne kruiden granulaatvorm, dat wil zeggen dat, het kruid al op de juiste wijze is bereid en de werkzame bestanddelen vervolgens zijn gevriesdroogd, je krijgt dan iets wat voor het oog lijkt op oploskoffie en dat gemakkelijk is in te nemen.

Natuurgeneeskunde Rotterdam
Chinese Kruiden