Electro Acupunctuur

Preventief Diagnostisch Onderzoek, doen wij ook uiterst modern en elektronisch met; Electro Acupunctuur — Bio Elektronische Functie Diagnostiek — Vegatest

Hiermee verrichten wij metingen op de huid, op de plaatsen van acupunctuurpunten, het is onze speurneus die inzicht geeft in het energetisch functioneren van het lichaam.

Zo kan elke onbalans of blokkade vroegtijdig worden opgespoord en de juiste behandeling gestart, voor het herstel van de eigen natuurlijke balans die gezondheid is.

Voor meer informatie over dit onderwerp, zie hieronder:

Meer informatie over dit onderwerp

Bij electro acupunctuur meten we, precies op de plek van een acupunctuurpunt, op de huid, dus pijnloos, de biologische waarde. Het is dus een diagnostische elektronische manier om acupunctuur punten door te meten, het werkt via het acupunctuursysteem waar men dan ook wel kennis van dient te hebben, maar dan kan er veel kennis aan worden ontleend omtrent het energetische functioneren.

Ontwikkeling

Na de tweede Wereldoorlog was ook de koloniale tijd voorgoed voorbij, er kwamen veel mensen uit multiculturele samenlevingen terug naar Europa en met hen de wetenschap dat er ook andere geneesmogelijkheden waren dan de hier gangbare Westerse en zo kwam ook het begrip Acupunctuur hier.

Ongeloof

Daar geloofde men hier niets van. Ondanks dat de resultaten onweerlegbaar verbluffend waren, bleef men spreken van kwakzalverij. Als een chirurg de plek van een acupunctuur punt opensnijdt dan vindt hij namelijk niets bijzonders, het weefsel is er net als elders. Vooral een arts die toen durfde zeggen dat er misschien toch iets was, werd door collega’s het leven en werken onmogelijk gemaakt.

Bewijzen

In Duitsland waar de academische vrijheid dan juist iets groter is, na zoveel jaren gebukt te zijn gegaan onder het nazi regime, zijn enkele artsen die zelf acupunctuur toepassen op zoek naar meetbaar bewijs, voor het bestaan van zoiets als een acupunctuur methodiek. Bekend was, dat eerder, de Franse arts De La Fuye ontdekte, dat op de plaats van een acupunctuurpunt de elektrische geleidingswaarde van de huid groter was dan op een willekeurige plek en hiermee ontwikkelde hij een apparaat om acupunctuur punten, te zoeken.

Doorbraak

Voortgaande hierop, ontdekte dr. Smidt in 1953 bij mensen in het Hospitaal met pathologische veranderingen in een Orgaan, dat ook de geleidingswaarde van het acupunctuur punt, dat er volgens de klassieke acupunctuur bij hoorde, dan van waarde veranderde.
Ongeveer gelijk hiermee ging de arts dr. Reinhard Voll aan de slag en ontwikkelde, samen met elektrotechnici onder leiding van Ing.Werner, het eerste elektro acupunctuur toestel, waar hij in 1955 mee in de openbaarheid trad. Dit apparaat was geijkt op de normale acupunctuur punt geleidingswaarde van een gezond mens, later werd zijn methode bekend als, Elektro Acupunctuur Voll of (EAV).

Voorwaarden

Het systeem gaat er wel vanuit dat men de theoretische kennis van de Klassieke Acupunctuur bezit en tevens medische kennis op HBO niveau, om een goed onderbouwd onderzoek in te kunnen stellen.

Vervolg met, Homeopathie en Kruiden

Accupunctuur Rotterdam
Electro Acupunctuur
Electro Acupunctuur Rotterdam
Natuurgeneeskunde