Naast traditionele Chinese acupunctuur door middel van kleine naalden, kunnen wij u ook van dienst zijn met elektronische acupunctuur. Elektronische acupunctuur of elektro-acupunctuur is hoofdzakelijk een diagnostische methode. De oude kunst van traditionele acupunctuur heeft te maken met de energiebanen, ook wel bekend als meridianen, in het menselijk lichaam. Via deze banen stroomt levensenergie, Qi, in het lichaam. Een goede doorstroming betekent een goede energiebalans, waar een goede gezondheid mee samenhangt. Verschillende factoren kunnen echter blokkades opwerpen in deze energiestromen. Deze blokkades zijn er niet zomaar ineens, maar bouwen zich langzaam op. Wanneer je weet waar je op moet letten, kun je klachten die samenhangen met een gebrek aan balans in je lichaam vroegtijdig opsporen en preventief laten behandelen.

Elektronische acupunctuur als preventieve methode

Elektro-acupunctuur kan je helpen vroegtijdig ongeregeldheden in je energiehuishouding op te merken. Bij elektro-acupunctuur wordt via drukpunten op de huid – waar bij traditionele acupunctuur de naalden worden gestoken – de energie in je lichaam gemeten. Zo kun je al zien, nog voordat er duidelijke klachten zijn, of er een disbalans in energie is in je lichaam en waar zich dat dan bevindt. De acupunctuurpunten op de huid geleiden namelijk elektriciteit net anders dan punten die niet samenhangen met acupunctuur. Bij gezonde mensen hebben deze acupunctuurpunten een bepaalde elektrische geleidingswaarde. Bij mensen met klachten is deze waarde van de acupunctuurpunten significant anders. Deze kennis werd opgedaan in de eerste helft van de jaren ’50, waarna ze door toegepaste wetenschappers en ingenieurs werd omgezet in een bruikbaar apparaat voor diagnostische doeleinden.

Accupunctuur Rotterdam

Diagnostiek en preventie

Het is belangrijk te benoemen dat elektro-acupunctuur uitsluitend is bedoeld voor diagnostische en preventieve doeleinden. Elektro-acupunctuur wordt gebruikt om de acupunctuurpunten op de huid te meten, maar niet om ze te beïnvloeden. Daarvoor zijn toch echt de kleine naalden nodig. Elektro-acupunctuur vormt dus geen alternatief wanneer u niet van naalden houdt. Het goede nieuws is dat wanneer erkende professionals werken met kwaliteitsproducten, een acupunctuurbehandeling gegarandeerd pijnloos is. Bij Praktijk Natuurgeneeskunst gebruiken wij steriele, voorverpakte naalden, die we na gebruik onmiddellijk weggooien. Deze naalden zijn uiteraard van de hoogste kwaliteit. Twijfelt u nog? Maak dan een afspraak voor een gratis, vrijblijvend kennismakingsgesprek van 10 minuten. Zo weten we allebei of acupunctuur voor u een waardevolle behandeling zou kunnen zijn. Kiest u voor behandeling bij ons? Omdat we een erkende complementaire zorgverlener zijn, wordt de behandeling vaak door uw zorgverzekeraar geheel of gedeeltelijk vergoed.