Chinese acupunctuur is een eeuwenoude kunst die van generatie op generatie is overgedragen. Het basisprincipe is eenvoudig, maar de praktijk vereist bekwaam vakmanschap. Met precies de juiste druk verschillende drukpunten op het lichaam kan een acupuncturist de energiebanen in het menselijk lichaam beïnvloeden. Gezondheidsklachten zijn vaak het gevolg van een gebrek aan balans in energie in het lichaam. Door middel van acupunctuur kan deze energiebalans weer worden hersteld. Hoewel de kunst en de beoefening van Chinese acupunctuur al duizenden jaren oud is, is de kennis en de kunde met haar tijd meegegaan.

Chinese acupunctuur in Rotterdam in een modern jasje

Chinese acupunctuur is erop gericht levensenergie, ook wel bekend als “Qi” ongehinderd door het lichaam te laten stromen. Verschillende factoren en omstandigheden kunnen je energiebanen, of meridianen, blokkeren. Om deze blokkades weg te nemen, de energiebalans en het zelfgenezend vermogen van het lichaam te herstellen, wordt heel doelgericht druk uitgeoefend op bepaalde punten op de meridianen. De WHO (World Health Organization) heeft een lijst opgesteld met kwalen en klachten waarvan vaststaat dat ze kunnen worden verholpen of verlicht door middel van Chinese acupunctuur. In Rotterdam kunt u daarvoor terecht bij Praktijk Natuurgeneeskunst. Tegen welke klachten blijkt acupunctuur effectief? Chinese acupunctuur kan helpen wanneer u last heeft van uiteenlopende klachten, zoals:

  • Pijn
  • Depressie
  • Acne
  • Allergie
  • Hoofdpijn
  • Impotentie
  • Slapeloosheid
  • Nervositeit
  • Verslavingen (bijvoorbeeld roken, drank, eetstoornissen)
Electro Acupunctuur

Hierbij moet wel worden opgemerkt dat acupunctuur niet in elk geval voor iedereen met deze klachten de beste oplossing is. In goed overleg, en op advies van een deskundige, moet worden bekeken of acupunctuur voor u een goede behandeling zou kunnen vormen. Twijfelt u? Bij Praktijk Natuurgeneeskunst kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvende kennismaking van 10 minuten.

Pijnloos en effectief

De naalden die we bij Praktijk Natuurgeneeskunst gebruiken zijn van de hoogste kwaliteit en worden volgens de veiligheidsvoorschriften gebruikt. Dit betekent dat ze steriel zijn voorverpakt, na eenmalig gebruik worden weggegooid en dat ze geheel pijnloos zijn. Denkt u dat u baat zou kunnen hebben bij een acupunctuurbehandeling? De beste en meest persoonlijke Chinese acupunctuur in Rotterdam vindt u bij Praktijk Natuurgeneeskunst. Eerst bepalen we samen of een acupunctuurbehandeling in uw geval zinvol zou zijn. Dit is namelijk niet altijd zomaar het geval. Lijkt acupunctuur ons in uw geval zinvol, dan kunt u in veel gevallen de behandeling gedeeltelijk of volledig via uw zorgverzekeraar vergoed krijgen. Dit kan omdat Praktijk Natuurgeneeskunst geregistreerd is bij RBCZ (Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg) en daarmee wordt erkend als zorgverlener. Maak dus snel een afspraak en kom langs bij Praktijk Natuurgeneeskunst voor hedendaagse Chinese acupunctuur in Rotterdam!